IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

competitieroeien

Competitieroeien op Nereus

Competitieroeien is een roeivariant die je naast het wedstrijdroeien op Nereus kunt beoefenen. Voor competitieroeiers worden veel wedstrijden georganiseerd van verschillende aard en door het gehele land. Het competitieseizoen loopt van maart tot eind juli. Hieronder worden de mogelijkheden binnen het competitieroeien uiteengezet.

Eerstejaars

Wanneer je er na de afroeiperiode voor kiest om te gaan competitieroeien heb je als eerstejaars twee mogelijkheden:

Roeien in de competitievloot

Alle eerstejaars hebben de mogelijkheid om mee te doen met de competitieselectie. Meer informatie hierover staat onder het kopje ‘selecties’. Eind januari eindigt de selectie en worden de bootjes gevormd. Met uw boot bepaalt u zelf hoeveel er getraind gaat worden. De competitiecommissie zorgt ervoor dat elk bootje voorzien wordt van enthousiaste coaches. Het grootste deel van de bootjes doet mee aan de wedstrijden die onderdeel zijn van de NOOC C4+ Competitie. De beste heren- en damesploegen strijden dit jaar in een nieuwe bokaal, de Top C4+ Bokaal. Hiernaast is het mogelijk om uw ploeg in te schrijven voor losse wedstrijden. De CompetitieCommissie zorgt daarnaast ook voor vele andere mooie activiteiten. Denk daarbij aan verschillende diners, het compokamp, themaborrels & jaarsfeest, de onderlinge bokaal en nog veel andere verrassende activiteiten gedurende het gehele jaar. Kortom, zorg dat je in de Compovloot komt!

Roeien in de toervloot

Wanneer u uitgeselecteerd bent voor de competitievloot heeft u de mogelijkheid om zich bij de toervloot te voegen. Samen met andere uitgeselecteerden kunt u een bootje vormen en kunt u in samenwerking met de CompetitieCommissie op zoek naar een coachkader. Wanneer u in de toervloot bent beland, kunt u niet deelnemen aan de Top C4+ Bokaal of de NOOC C4+ Competitie. Wel kunt u zich dit jaar voor het eerst als toervlootploeg inschrijven voor de Sprintbokaal in een C4+, een bokaal die kortere wedstrijden bevat dan de reguliere NOOC C4+ Competitie. In het verleden is gebleken dat om een jaar als toervlootboot tot een succes te maken, veel inzet en eigen initiatief van u gevraagd wordt. Streef er daarom tijdens de selectie naar om u bij de competitievloot te voegen.

Ouderejaars

Clubacht

De meest fanatieke ouderejaarsploeg is de Clubacht, welke ongeveer vijf maal per week traint. Wanneer u in de Clubacht wilt roeien, zult u zich moeten inschrijven voor de wedstrijdselectie. Als u hier uitgeselecteerd wordt, stroomt u vanzelf in bij de Clubachtselectie. Tijdens deze selectie zult u fit worden door middel van hardlopen, ergometeren, krachttrainen en de eerste stappen richting correcte roeihalen maken. Als de selectie rond is zal er steeds meer in de boot getraind gaan worden. In de Clubacht wordt het roeien serieus genomen en wordt er hard getraind, maar blijft er genoeg ruimte over voor onder andere borrels, diners en feesten. Aan het eind van het jaar heeft u een hechte band met uw ploeg, zowel op het water als ernaast en heeft u hopelijk de Kruithuisbokaal in handen.

Tweedejaars Gladde Vier+

Als u als tweedejaars afvalt bij de Clubachtselectie komt u terecht in de selectie van de Gladde Vier. De Gladde Vier is tevens een nummer waarin een aantal maal per week getraind wordt en u daarnaast genoeg tijd heeft om aanwezig te zijn bij de borrels en feesten. Het roeien in een Gladde Vier zal een stuk uitdagender zijn dan het roeien in een C4+ en gaat ook vele malen harder. Het streven van Gladde Vier is het winnen van de Vlietbokaal.

Derdejaars of ouderejaars Gladde Vier+

Als derdejaars of ouder bestaat de mogelijkheid om te roeien in de Gladde Vier. Dit is op andere basis dan de tweedejaars Gladde Vier. U dient zelf een plan in te dienen bij de Competitiecommissaris, waarin u duidelijk aangeeft wie uw coaches zijn, hoe vaak u ongeveer wilt gaan trainen en welke wedstrijden u wilt gaan starten.

Scullsectie

Na u eerstejaar kunt u ervoor kiezen om het boordroeien te verruilen voor het scullen. U kunt hier kiezen om alleen te gaan skiffen, dubbeltweeën en (wanneer er een boot beschikbaar is) te dubbelvieren. Voor elk van deze velden bestaat er een bokaal waar u aan kunt deelnemen. Het scullen is na uw eerste jaar weer een nieuwe uitdaging, waar u op een andere manier leert roeien. Bij het scullen kunt u in uw eentje roeien, maar ook zelf een ploeg samenstellen. In samenwerking met de CompetitieCommissie zal er een gepast coachkader gezocht worden.

Overige uitdagingen

Ringvaartregatta

De Delftse roeivereniging Laga organiseert elk jaar in mei de Ringvaartregatta. Dit is een wedstrijd over 100 kilometer, die bedoeld is voor tweede- en ouderejaars. Er wordt gestart in allerlei boottypes. Om op een enigszins comfortabele manier te kunnen deelnemen aan de Ringvaartregatta is een langdurige periode van training vereist. U dient daarom voortijdig een plan te trekken en uw deelname te bespreken met de CompetitieCommissaris.

Vogalonga

Bent u tweede- of ouderejaars, dan kunt u meedoen aan de Vogalonga. De Vogalonga is een 32 kilometer lange roeiwedstrijd die sinds 1974 op Pinksterzondag wordt gehouden in Venetië. De roeiwedstrijd over het Canal Grande is een protest tegen de vele vervuilende motorvaartuigen die de lagunestad dagelijks teisteren. Dit jaar is het nog twijfelachtig of de boten van Nereus deel kunnen nemen aan de Vogalonga, omdat het tegelijk valt met een andere (verplichte) wedstrijd.

De competitiecommissie organiseert veel activiteiten voor eerstejaars competitieroeiers. De competitiecommissaris kun je altijd mailen voor vragen over eerste- of ouderejaars competitieroeien.

Actueel

Er zijn geen actuele berichten

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »