IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

sponsoring

Maatschappelijk partner: Stichting Tegenkracht


Eens in de zoveel tijd waait er een frisse wind over de Amsteldijk. Onder leiding van het bestuur 2013-2014 heeft Nereus enkele prachtig nieuwe initiatieven erbij gekregen, waaronder de Maatschappelijke Inzet door Sport Commissie (MIScie). Een kleine groep Nereïden besloot afgelopen jaar deze commissie in het leven te roepen zodat de ASR zich ook op maatschappelijk vlak kan profileren.

Inmiddels bestaat deze commissie uit de volgende leden:

Praeses – Dominic Meyrick Cole
Ab Actis – Charlotte Frederiks
Quaestor – Maarten Bierenbroodspot
Commissaris Werving en Ledencontact – Brigitte Radier
Commissaris Extern – Maartje Krijnen

De MIScie is op zoek geweest naar een passende stichting waarmee de leden van Nereus zich kunnen identificeren en waaraan de grootste roeivereniging van Nederland een substantiële bijdrage kan leveren. In Stichting Tegenkracht kan Nereus met trots zeggen haar maatschappelijk partner te hebben gevonden. Tegenkracht levert sportplannen op maat voor kankerpatiënten, zodat zij tijdens hun loodzware behandel- en revalidatietraject hun conditie op peil kunnen houden. De stichting zorgt ervoor dat patiënten die de wens hebben te sporten tijdens hun ziekte dit ook daadwerkelijk kunnen doen en dat financiering hiervoor geen belemmering hoeft te zijn.

De vraag naar sportieve begeleiding tijdens een kankertraject is groot, maar de financiële middelen van Tegenkracht zijn nog te klein om volledig aan deze vraag te voldoen. Door middel van een langdurige samenwerking wil Nereus met Tegenkracht werken aan een gemeenschappelijk doel: groei. De MIScie is ervan overtuigd dat een dergelijke samenwerking niets dan moois zal genereren. Mocht u meer willen lezen over de stichting, dan kunt u meer informatie vinden op de website: http://www.tegenkracht.nl.

Naast het samenwerkingsverband met Stichting Tegenkracht zal de MIScie zich ook bezig houden met andere maatschappelijke initiatieven. Suggesties voor goede doelen en maatschappelijke evenementen die Nereus kan steunen, zijn altijd welkom via miscie@nereus.nl. Blijf tevens op de hoogte van de MIScie activiteiten via facebook: https://www.facebook.com/Maatschappelijkeinzetdoorsportcommissie/

Ioe hikemelaya,

Uw MIScie

Actueel

Er zijn geen actuele berichten

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »