IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

help

Colofon

Geschiedenis

Halverwege de jaren '90 van de twintigste eeuw betrad Nereus het wereldwijde web en werd op de privé-account van Arie Mijnlieff de eerste website van Nereus gepubliceerd. Enkele jaren later werd het domein www.nereus.nl bemachtigd, en werd het bestuur van emailadressen voorzien. De internettoegang op de Amsteldijk verliep via een universiteitsinbelaccount van één van de bestuursleden.

De eerste website was opgedeeld als ruimtes in het Gebouw: in de "kleedkamers" was informatie over wedstrijd- en competitieroeien te vinden, in de "loods" was vlootnieuws te lezen enzovoorts.

In 2000 hebben Tako Bruinsma en Aron Beekman en nieuw ontwerp en een nieuwe achterliggende structuur gemaakt. Het bestuur en enkele andere leden konden vanaf dan zelf nieuwsberichten plaatsen, en alle evenementen als de Heineken Roeivierkamp kregen een geïntegreerd gedeelte tot hun beschikking, het ontwerp waarvan weer op de wedstrijd aan te passen was. Nereus liep die tijd voorop in de roeiwereld, en werd driemaal achter elkaar tweede in de websitewedstrijd van toenmalig hoofdsponsor van de K.N.R.B., Pink Elephant. Opmerkelijk genoeg was dat steeds achter een andere winnaar.

De volgende jaren werden vooral besteed aan het uitbreiden van de functionaliteit van het ledenbestand IOE, zie aldaar.

Motivatie nieuwe website

Na het lustrum XXIV in 2005 is er begonnen met nadenken over een nieuwe site. De belangrijkste redenen hiervoor waren het gedateerde en hier en daar onduidelijke ontwerp, en het te succesvolle nieuwssysteem waardoor eigenlijk alleen de voorpagina bekeken werd. Wat betreft het eerste punt is alle navigatie nu bovenin de pagina geconcentreerd, en niet meer met menuutjes bovenin, links én rechts. Verder worden nu alle actieve nieuwsberichten op de voorpagina getoond, in uitgelichte vorm of als headline. Daarnaast is er een nieuwsarchief.

Om bij de tijd te blijven is er ook een interactieve component bijgekomen. Leden en oud-leden kunnen inloggen, en daarna reageren op nieuwsberichten of in het forum. Tevens is per pagina en foto mogelijk aan te geven of er een login benodigd is om deze te bekijken. Zo is het mogelijk meer interne informatie aan de leden ter beschikking te stellen, zonder dat deze aan de hele wereld getoond hoeft te worden.

De logins zijn gekoppeld aan IOE, en is per commissie en per persoon mogelijk per sectie toegang te geven om dat gedeelte van de website bij te houden. Zo kan de competitiecommissie zelf de competitiepagina's bewerken. Het bewerken van pagina's gaat via een eigen geprogrammeerde BBcode-parser, waarmee een middenweg gekozen wordt tussen de flexibiliteit en eenvoud van HTML, en gebruiksvriendelijkheid en fouttolerantie van een volledig content management system.

Browsers en standaarden

De website is getest op de voornaamste moderne browsers, waaronder Firefox 2+, Internet Explorer 7+, Opera 9+, Safari 3+ en Google Chrome 1+. Er is getracht de website ook voor tekstuele browsers als Links functioneel te maken. Een versie voor kleine schermen als telefoons is een plan voor de toekomst.

Voor inloggen en het plaatsen van reacties dient uw browser javascript en cookies te ondersteunen.

Deze website is gemaakt met syntactisch valide code:
plaatje

Commissie Binaire Voorzieningen

De website is gemaakt en wordt onderhouden door de commissie Binaire Voorzieningen. In het bijzonder is het ontwerp gemaakt door Rolf de Jonker, en de techniek door Aron Beekman en Sebastiaan de Stoppelaar.
Voor technische vragen mailt u naar webmaster@nereus.nl.

Actueel

Er zijn geen actuele berichten

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »