IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

lid worden

Na de Afroeiperiode


Aan het eind van de Afroeiperiode wordt u de mogelijkheid geboden lid te worden van de A.S.R. Nereus. Na deze belangrijke gebeurtenis kunt u een aantal wegen inslaan die uw studententijd zullen bepalen.

Wedstrijdroeien

Door voor Nereus te kiezen is de belangrijkste stap al gemaakt. Natuurlijk is de inschrijving voor de wedstrijdselectie het beste vervolg voor eenieder. Wedstrijdroeien bij Nereus betekent: veel trainen en veel winnen onder de beste omstandigheden.
Onder leiding van ervaren coaches begin je na de afroeiperiode met de selecties voor Heren Zwaar (>72,5kg), Heren Licht (<72,5kg), Dames (>59kg) of Dames Licht (<59). Met intensieve begeleiding, het beste materiaal en perfecte faciliteiten worden de basisbeginselen van het roeien in korte tijd geperfectioneerd.
Tijdens de selectieperiode train je vijf tot zes keer per week: 3-4 roeitrainingen, één looptraining en een indoortraining. Afhankelijk van het weer zit je ook een aantal trainingen op de ergometer en in het krachthonk. Het eerste selectiemoment vindt een aantal weken na de inschrijvingen plaats.
In december start je de eerste wedstrijd: het NK Indoorroeien, de Nederlandse ergometerkampioenschappen. De eerste stappen naar een plek op de lijsten die de sociëteit sieren, zijn dan gemaakt. In de daarop volgende weken wordt de selectie rondgemaakt, de jaarplanning wordt bekendgemaakt en eind januari ga je met alle wedstrijdroeiers van Nereus 'in training'.
Na de eerste trainingswedstrijd geroeid te hebben op de winterwedstrijden in Delft begint het echte roeiseizoen met de 'langebaan wedstrijden': de Heineken en de Head. Hierna start je de nationale (en soms al internationale) twee-kilometerwedstrijden als de roemruchte Varsity, de A.R.B, de Westelijke Regatta, de Damen Race Roei Regatta en de Koninklijke Holland Beker.

Overigens betekent inschrijven voor de selectie absoluut niet dat je afziet van competitieroeien: mensen die hebben meegedaan aan de wedstrijdselectie hebben altijd een stap voor op de rest. Tijdens de selecties afvallen biedt alsnog grotere kansen bij de selecties van hetzij de Club-4 (eerstejaars) of de Club-8 (ouderejaars).
Daarnaast is er altijd nog de mogelijkheid om in de Toervloot te roeien. In de periode dat je selectie hebt gelopen heb je dan in ieder geval al heel goed leren roeien en kunnen genieten van de omstandigheden die Nereus tot de beste roeivereniging maakt!

Tijdens de afroeiperiode zullen er genoeg gelegenheden zijn om meer te weten te komen over wedstrijd- of competitieroeien. Je kunt altijd de wedstrijdcommissaris, de competitiecommissaris, iemand van de afroeicommissie, of gewoon een wedstrijdroeier of -coach, om meer informatie vragen.

Competitieroeien

Bij competitieroeien bepaal je zelf hoeveel je wilt trainen en dus hoeveel je wilt winnen. Competitieroeien kan bij Nereus op een aantal manieren: Club-Achten, de Club-4 selectie of je kan altijd in de Toervloot roeien.

Club-4 selectie
Tijdens de Club-4 selectie roei je met wisselende samenstelling twee keer per week in C-vieren. Dit zijn de boten waar je ook in roeit tijdens de afroeiperiode. Daarnaast is er één outdoor per week. De selectie vind plaats op basis van aanwezigheid; het gaat er dus niet om hoe hard je kunt roeien, maar om hoe graag je wil roeien. Aan het eind van de selectie blijven er 5 tot 7 heren en 5 tot 7 damesbootjes over. Voor deze bootjes wordt door de competitiecommissie een coach geregeld en je wordt automatisch voor een aantal competitiewedstrijden ingeschreven.

Het Club-4 systeem is uniek voor Nereus: bij de meeste andere verenigingen heb je een systeem dat lijkt op het systeem van de Toervloot.

De Toervloot
Heb je geen zin in selecties, wil je meer vrijheid of ben je uitgeselecteerd uit de Club-4 selectie, dan ga je gewoon in de Toervloot roeien. Je start als Toervloot-bootje precies dezelfde wedstrijden als de Club-4'tjes, maar je bepaalt zelf met wie je een bootje vormt en voor welke wedstrijden je bootje zich inschrijft. Ook regel je zelf, met hulp van de competitiecommissie, een coach. Niet zelden varen Toervloot-bootjes harder dan Club-4 bootjes !

Club Achten
De Dames en Heren Club acht is er voor de tweedejaars Competitie-roeiers, uitgeselecteerde wedstrijdroeiers en/of fanatieke eerstejaars competitieroeiers.
Je roeit in een 'echte gladde' acht en traint iets fanatieker dan de andere competitieroeiers. In het voorjaar start je de 'echte' wedstrijden de Head en de Heineken (zij het in een speciaal club-achten veld) en de rest van het jaar roei je in het club-achtenveld op competitiewedstrijden. Aan het eind van het seizoen is er vaak nog een buitenlands avontuur, bijvoorbeeld de Peterborough Spring Regatta, of voor de echte die-hards de Ringvaart Regatta, al wordt deze laatste vaak bewaard voor het volgende jaar.

Gladde Vier, B-vier, Ringvaart acht, Skiff en club-quadrupple
Competitieroeiers kunnen vanaf hun tweedejaar in deze klassen roeien. Meer hierover tijdens/na je eerste jaar!

Zie je bij deze opties niet staan wat jij wilt, neem dan contact op met de afroeicommissie of de competitiecommissie. Voor mensen die in hun eerste jaar bijvoorbeeld al willen skiffen kan vaak iets geregeld worden.

(Zie ook: informatie over competitieroeien in de rubriek roeien)

Actueel

Er zijn geen actuele berichten

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »