IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

over Nereus

Sociëteitscommissie der A.S.R. Nereus


Met de intrede van het seizoen ‘97/’98 is de A.S.R. Nereus een belangrijke commissie rijker. Nereus wint de laatste decennia aan populariteit onder de Amsterdamse studenten, en dat heeft zijn consequenties. Een steeds groter wordende vereniging bracht met zich mee een steeds grotere vraag naar een groep actieve leden die de verantwoordelijkheid zou nemen om het reilen en zijlen op de sociëteit aan de Amsteldijk in goede banen te leiden. De eerste Sociëteitscommissie bestond uit 4 personen die gezamenlijk en met volle overgave aan een nieuw avontuur begonnen. Beleid werd geschreven, functies werden ingevuld en uitgebreid, kortom; een waardevolle toevoeging aan het Commissie arsenaal op de A.S.R. had zijn intrede gedaan.

In de loop der jaren is de samenstelling van de Sociëteitscommissie aan veel verandering onderhevig geweest en is het aantal functies uitgebreid. Ondertussen bestaat de SociëteitsCommissie uit 5 functies die door 7 personen worden ingevuld. De functies; Praeses, Commissaris Bar, Quaestor, Commissaris Keuken (2x) en Commissaris Ghebouw (2x) worden ieder jaar weer door een nieuwe groep leden met volledige inzet vervuld.

In zijn essentie houdt de Sociëteitscommissie zich bezig met het vloeiend verloop van de sociale wisselwerking binnen de muren van het bordeauxrode bastion. De sociëteit is immers de plek waar de leden elkaar treffen om te eten en samen het glas te heffen. Aspecten die door allen worden gewaardeerd, aspecten die echter wel goed onderhouden moeten worden. Een continue wisselwerking met zowel het Bestuur als de Competitiecommissie zorgt voor een vloeiend verloop van al hetgeen op de A.S.R. georganiseerd wordt; op zowel het wedstrijdroeiend als competitieroeiend vlak.

U zult van het werk van de Sociëteitscommissie meer niet, dan wel zien, en daar zijn wij ons terdege van bewust. Het zal u dan ook vaker opvallen dat u tijdens een diner op uw vingers getikt wordt bij het doorbreken van de mores, of dat u ons ziet shinen tijdens de borrel op donderdagavond, dan dat u iets meekrijgt van een gewaxte vloer, Makro bezoeken, overleg met de brouwerij, hetzij van de organisatie die komt met het organiseren van een evenement als de Heineken Roeivierkamp.

Uw Sociëteitscommissie is er om het u naar de zin te maken, het u aan niets te laten ontbreken en om hetgeen zich op de Sociëteit afspeelt in goede banen te leiden. Veelal achter de schermen coördinerend bewijst uw SociëteitsCommissie dat Nereus niet slechts heer en meester op het water is, maar dat zij ook op het gebied van gezelligheid en kameraadschap zal prefereren op het droge. Met dit gedachtegoed in ons achterhoofd zal uw Sociëteitscommissie zich jaar in jaar uit voor Nereus, en daarmee dus hoofdzakelijk voor u, met volledige overgave in blijven zetten.

Uw h.t. SociëteitsCommissie:

Praeses Jan-Jelle Kappert
Quaestor Max Wassenberg
Commissaris Bar Fleur Doorman
Commissaris Keuken Martine Vernimmen
Commissaris Keuken Josephine de Ruiter
Commissaris Ghebouw Jippe Wieringa
Commissaris Ghebouw Jort Wassink

Actueel

Er zijn geen actuele berichten

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »